Rođena 1952, umrla 2008. u Beogradu. Diplomirala je 1976, na Slikarskom odseku kod profesora Radenka Miševića, i poslediplomske studije završila 1978. na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Bila je stipendista Grčke vlade za specijalizaciju u Grčkoj 1980/81. i Fulbrajtovog programa za studije u SAD 1985/86. Od 1983. do 1989. bila je spoljni saradnik RTB-a na Programu za kulturu − Magazin iz kulture Petkom u 22. Živela je i radila kao slobodni umetnik u Beogradu.

Bila je član ULUS-a.

Prvu samostalnu izložbu je imala 1980. u Beogradu (potom više puta), zatim Atini, Svetom Stefanu, Njujorku, Budvi, Čačku, Kraljevu, Novom Pazaru, Kruševcu, Parizu, Užicu.  Od 1975. grupno je izlagala na mnogobrojnim izložbama u zemlji i inostranstvu. U Galeriji Zepter  izlagala na izložbi: RADA SELAKOVIĆ, Prostor strukture, od 3. oktobra do 4. novembra 1996; ČUVARI UMETNIČKE TAJNE, od 11. aprila do 13. maja 2002. – po knjizi Ljiljane Ćinkul, ČUVARI UMETNIČKE TAJNE, bibl. Ars figura, CLIO, Beograd, 2002, pod pokroviteljstvom Fonda Madlena Janković Zepter.

Dobila je nekoliko nagrada.

Dela joj se nalaze u privatnim i javnim zbirkama u zemlji i inostranstvu. Izvedeno delo: Kosmorama − Slika sveta, zidni mozaik − fontana, centralni hol hotela Hyatt Regency, Beograd. Uradila je nekoliko video radova.

Nemirni istraživački duh Rade Selaković doprineo je da njen opus bude raznovrstan i bogat, s više stvaralačkih faza koje se prožimaju. Na početku, od intimne mitologije figurativnog tipa i nove realnosti, Rada Selaković je svoj umetnički izraz prevela u tek asocijativno predmetno i sve više ontološko značenje. Potom je vizuelni i jezički plan svela na sistem apstraktnog građenja prostora slike i na rešavanje čisto plastičkih problema. Poslednje decenije radila je složene multimedijalne projekte.

U svom stvaralštvu koristila je raznovrsne materijale. U delima, u kojima se kretala od velike raskošnosti do čiste askeze, prepoznatljiva je individualna crta koju čini prisutna stvaralačka volja i visoka estetska svest.

Napravljen je film o Radi Selaković: Danko Stojić, Crna sam, ali lijepa, dokumentarni film sa izložbe IN CONTINUO, 1989/90.

Više na sajtu www.zeptermuseum.rs

PLIVAJ U OGLEDALU DRAGI / SWIM IN THE MIRROR MY DEAR, 1986 (detalj / detail)

AUTOPORTRET, POZDRAV IZ GRČKE / SELF-PORTRAIT, GREETING FROM GREECE, 1982  PROSTOR STRUKTURE 28 / SPACE OF STRUCTURE 28, 1996